Рецепта на деня: Домашен дюнер
Традиционно арабско ястие
Дюнерът е ежедневна храна в забързания делник на много хора.
Това пилешко изкушение плени всички вкъщи
Но често те се притесняват от качеството на вложените в него продукти. Ако сте от тях, вижте как да си го направите вкъщи.
Необходими продукти:
арабски питки
месо - по ваш избор телешко, свинско или пилешко
пържени картофи
маруля
домати
краставици или прясно зеле
мазнина за пържене
куркума
къри
джинджифил
индийско орехче
За соса:
кисело мляко
майонеза
джоджен
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на ситно и го запържете в по-голям тиган с малко мазнина и подправки на вкус - къри, куркума, джиндижифил, индийско орехче.
Нарежете на ситно зеленчуците. Картофите обелете, нарежете и изпържете.
Подгответе соса. Разбийте киселото мляко с 3 с.л. майонеза, добавете чесъна - предварително смачкан. Подправете със сол и сух джоден.
После загрейте тигана, в който запържвахте месото. Сложете много малко олио, после с притискане към тигана от двете страни затоплете самата питка. След това поставете питката в чиния, намажете със соса, сложете от гарнитурата, после месото и картофите и накрая - пак сос. Завийте внимателно като палачинка.