Рецепта на деня: Домашен дюнер

Традиционно арабско ястие

Дюнерът е ежедневна храна в забързания делник на много хора.

Това пилешко изкушение плени всички вкъщи


Но често те се притесняват от качеството на вложените в него продукти. Ако сте от тях, вижте как да си го направите вкъщи.

Необходими продукти:

арабски питки

месо - по ваш избор телешко, свинско или пилешко

пържени картофи

маруля

домати

краставици или прясно зеле

мазнина за пържене

куркума

къри

джинджифил

индийско орехче

За соса:

кисело мляко

майонеза

джоджен

сол

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на ситно и го запържете в по-голям тиган с малко мазнина и подправки на вкус - къри, куркума, джиндижифил, индийско орехче.

Нарежете на ситно зеленчуците. Картофите обелете, нарежете и изпържете.

Подгответе соса. Разбийте киселото мляко с 3 с.л. майонеза, добавете чесъна - предварително смачкан. Подправете със сол и сух джоден.

После загрейте тигана, в който запържвахте месото. Сложете много малко олио, после с притискане към тигана от двете страни затоплете самата питка. След това поставете питката в чиния, намажете със соса, сложете от гарнитурата, после месото и картофите и накрая - пак сос. Завийте внимателно като палачинка.