Рецепта на деня: Патешко магре

Вкусна класика с френски привкус

Патешкото магре е сред най-предпочитаните специалитети на елитните ресторанти. Но не е необходимо да посетите заведение, за да се насладите на този деликатес.

Цял живот сме белили портокалите грешно СНИМКИ


Може да изненадате и семейството си вкъщи, приготвяйки го сами. Gotvach.bg предлага една лесна рецепта за приготвяне на патешко магре.

Необходими продукти:

1 бр. патешки гърди с кожата

100 г кафява захар

100 мл сладникав алкохол или червено вино

1 с.л. течна готварска сметана

50 г сладко от смокини

1 - 2 с.л. мед

розмарин

сол

Начин на приготвяне:

В неголяма тенджера сипете 200 мл вода, 100 г захар и алкохола и загрейте, докато се получи захарен сироп. Добавете в него и сладкото от смокини и оставете да ври, до омекване на плодовете. Разбъркайте с 1 с.л. сметана и меда.

Направете леки разрези от двете страни на патешките гърди и посолете. По желание може да поръсите и с черен пипер. Оставете го да престои за 20-ина минути. Загрейте грил тиган и изпечете патешкото по 7-8 минути от всяка страна. При обръщане подправете месото с малко розмарин.

Нарежете патешките гърди на филии и полейте със соса.

Поднесете с чаша хубаво червено вино.