Рецепта на деня: Патешко магре
Вкусна класика с френски привкус
Патешкото магре е сред най-предпочитаните специалитети на елитните ресторанти. Но не е необходимо да посетите заведение, за да се насладите на този деликатес.
Цял живот сме белили портокалите грешно СНИМКИ
Може да изненадате и семейството си вкъщи, приготвяйки го сами. Gotvach.bg предлага една лесна рецепта за приготвяне на патешко магре.
Необходими продукти:
1 бр. патешки гърди с кожата
100 г кафява захар
100 мл сладникав алкохол или червено вино
1 с.л. течна готварска сметана
50 г сладко от смокини
1 - 2 с.л. мед
розмарин
сол
Начин на приготвяне:
В неголяма тенджера сипете 200 мл вода, 100 г захар и алкохола и загрейте, докато се получи захарен сироп. Добавете в него и сладкото от смокини и оставете да ври, до омекване на плодовете. Разбъркайте с 1 с.л. сметана и меда.
Направете леки разрези от двете страни на патешките гърди и посолете. По желание може да поръсите и с черен пипер. Оставете го да престои за 20-ина минути. Загрейте грил тиган и изпечете патешкото по 7-8 минути от всяка страна. При обръщане подправете месото с малко розмарин.
Нарежете патешките гърди на филии и полейте със соса.
Поднесете с чаша хубаво червено вино.