Рецепта на деня: Печени картофи на ветрило

Освен, че са много вкусни и атрактивни, те са все така вкусни и студени

Ветрило от картофи е добър и лесен начин да приготвите картофите за вечеря. Освен, че са много вкусни и атрактивни, те са все така вкусни и студени. Вижте как се готвят по рецепта на lunchbox.eu:

Необходими продукти:

8 средно големи картофа

60 гр. масло

2 ч.л. сол

 

1/2 ч.л. черен пипер

50 гр. настъргано сирене чедър или кашкавал

30 гр. настърган пармезан

1 с.л. пресен див чесън или 1 ч.л. счукан

1/2 ч.л. чубрица или 1 с.л. прясна

1/2 ч.л. мащерка или 1 с.л. прясна

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 220 ° С. С остър нож, нарежете всеки картоф на филии с дебелина 0,3 см, като не достигате до дъното. Оставяте филийките, прикрепени към дъното. С ръце натиснете всеки картоф, за да направите ветрило и ги подредете в намазана тава с олио.

Това са перфектните кюфтенца за лятото, всички полудяха по тях

В малка касерола, загрейте маслото, за да се разтопи и прибавете чесъна, солта и черния пипер. Ако използвате сухи подправки, също ги добавете към маслото. Поръсете картофите с разтопеното ароматно масло.

Сложете тавата с картофите във фурната за 50-55 минути или докато картофите омекнат. Не покривайте тавата с нищо.

В малка купа, смесете сирената с пресните подправки и разпределете върху картофите.

Печете още около 5 минути или докато кашкавала се разтопи.