Рецепта на деня: Печени картофи на ветрило
Освен, че са много вкусни и атрактивни, те са все така вкусни и студени
Ветрило от картофи е добър и лесен начин да приготвите картофите за вечеря. Освен, че са много вкусни и атрактивни, те са все така вкусни и студени. Вижте как се готвят по рецепта на lunchbox.eu:
Необходими продукти:
8 средно големи картофа
60 гр. масло
2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
50 гр. настъргано сирене чедър или кашкавал
30 гр. настърган пармезан
1 с.л. пресен див чесън или 1 ч.л. счукан
1/2 ч.л. чубрица или 1 с.л. прясна
1/2 ч.л. мащерка или 1 с.л. прясна
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220 ° С. С остър нож, нарежете всеки картоф на филии с дебелина 0,3 см, като не достигате до дъното. Оставяте филийките, прикрепени към дъното. С ръце натиснете всеки картоф, за да направите ветрило и ги подредете в намазана тава с олио.
Това са перфектните кюфтенца за лятото, всички полудяха по тях
В малка касерола, загрейте маслото, за да се разтопи и прибавете чесъна, солта и черния пипер. Ако използвате сухи подправки, също ги добавете към маслото. Поръсете картофите с разтопеното ароматно масло.
Сложете тавата с картофите във фурната за 50-55 минути или докато картофите омекнат. Не покривайте тавата с нищо.
В малка купа, смесете сирената с пресните подправки и разпределете върху картофите.
Печете още около 5 минути или докато кашкавала се разтопи.