Рецепта на деня: Шницел по виенски
Класически изискан вкус
Шницел по виенски е ястие от силно начукано телешко месо, панирано в галета, брашно и разбити яйца и изпържено в маслена баня след това. На тази рецепта може да заложите всеки път, когато искате да впечатлите своите гости.
Нов метод разкрива как да приготвим крехко и сочно пилешко месце
Необходими продукти:
600 гр. телешко бонфиле
2 яйца
100 гр. брашно
150 гр. галета
сол
олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Разделете телешкото бонфиле на 4 части - по 150 гр. всяка. Всяко филе начукайте между листи алуминиево фолио до дебелина 4-6 мм. По периферията на филетата направете прорези с помощта на остър нож.
Овалвайте филетата първо в брашно, изтръсквайте от излишното, след това в разбитите яйца и накрая - в галетата.
Загрейте около 2 см. олио в тиган и изпържете шницелите от двете страни. От време на време разклащайте тигана по време на пърженето, за да може мазнината да облее шницела.
Отцедете готовите виенски шницели върху кухненска хартия и ги поднесете веднага с картофена салата или свежи зеленчуци по избор.