Рецепта на деня: Таратор с кореноплодни зеленчуци
Но сега ви предлагаме един по-различен вариант, подходящ за зимните месеци, който освен че е вкусен, е и изключително полезен
Тараторът се е превърнал в характерно българско ястие.
Тази студена супа традиционно се приготвя с нарязани на кубчета краставици, разбито кисело мляко, чесън, сол, копър, олио и ситно счукани орехи.
Всички у дома са луди по това ястие с кайма и картофи
Но сега ви предлагаме един по-различен вариант, подходящ за зимните месеци, който освен че е вкусен, е и изключително полезен.
Необходими продукти:
2 кофички кисело мляко
1 червено сурово цвекло
2 големи моркова
1 средна глава целина
2 скилидки чесън
магданоз
зехтин
сол
Начин на приготвяне:
Настържете всички зеленчуци (включително и чесъна) и ги поставете в купа или тенджера. Овкусете със сол и зехтин и оставете да престои 20 минути.
Добавете нарязания на ситно магданоз и киселото мляко, разбито с равно количество вода. Разбъркайте. Поднесете охладено и поръсено с копър или магданоз по желание.