Рецепта на деня: Таратор с кореноплодни зеленчуци

Но сега ви предлагаме един по-различен вариант, подходящ за зимните месеци, който освен че е вкусен, е и изключително полезен

Тараторът се е превърнал в характерно българско ястие.

Тази студена супа традиционно се приготвя с нарязани на кубчета краставици, разбито кисело мляко, чесън, сол, копър, олио и ситно счукани орехи.

Всички у дома са луди по това ястие с кайма и картофи

Но сега ви предлагаме един по-различен вариант, подходящ за зимните месеци, който освен че е вкусен, е и изключително полезен.

Необходими продукти:

2 кофички кисело мляко

1 червено сурово цвекло

2 големи моркова

1 средна глава целина

2 скилидки чесън

магданоз

зехтин

сол

Начин на приготвяне:

Настържете всички зеленчуци (включително и чесъна) и ги поставете в купа или тенджера. Овкусете със сол и зехтин и оставете да престои 20 минути.

Добавете нарязания на ситно магданоз и киселото мляко, разбито с равно количество вода. Разбъркайте. Поднесете охладено и поръсено с копър или магданоз по желание.