Рецепта за топ вечеря: Агнешки кебап с пресни подправки

Прибавят се нарязаният лук, магданозът, джодженът, червеният пипер и кимионът

Необходими продукти:

1 кг агнешко месо, нарязано на кубчета

50 мл зехтин

1 ч. ч. бяло вино

4 връзки пресен лук

1 връзка магданоз, ситно нарязан

1 връзка джоджен, ситно нарязан

1 ч. л. червен пипер

1 щипка кимион

4 яйца

1 ч. ч. заквасена сметана или кисело мляко

200 гр. кашкавал, едро настърган

 сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се разбърква със зехтина и се слага в гювеч или съд за печене с капак във фурна, загрята на 180° С. Разбърква се през 15 мин. След като се пече 60 мин., се добавя виното, поръсва се със сол и пипер на вкус и продължава да се пече без капак, докато виното се изпари, пише menumag.bg. Разбърква се през 15 мин.

Невероятно: Плодът на безсмъртието лекува 50 болести!

Прибавят се нарязаният лук, магданозът, джодженът, червеният пипер и кимионът. Пече се на 160° С още 20 - 30 мин. или докато месото стане крехко.

Яйцата се разбиват със сметаната и кашкавала и се залива месото. Запича се, докато се зачерви.