Това е смесената туршия №1 за ракиено време през зимата

Есента е тук и трябва да се готвим за зимната трапеза, когато навън е кучи студ, а душата може да бъде сгрята само от чашка домашен еликсир

Есента дойде, а с това трябва да се приготвим и за зимнината и нашата трапеза. Този път ви предлагаме една лесна и вкусна туршия, която с удоволствие може да похапвате през зимата.

Ето какво ви е необходимо и как да си приготвите в домашни условия, защото все пак от домашното по-хубаво няма.

НЕОБХОДИМИТЕ ПРОДУКТИ:

камби - между 2 и 3 кг
моркови - 10 бр.
карфиол - 1 голяма глава
целина - 1 връзка
магданоз - 1 връзка
марина
оцет - 1 бутилка (винен 6 %)
вода - 9 чаши
сол - 1 ч.ч.
захар - 2.5 ч.ч.
мед - 3 с.л.
бахар - 1 с.л.
черен пипер - 1.2 пакет
дафинов лист 4 бр.

ПРИГОТВЯНЕ:

Измити и почистени се нарязват камби на полумесеци, моркови на кръгчета, карфиол на розички, целина и магданоз на ситно.

В голяма тенджера смесваме винен оцет 1 бутилка, вода - чашата е 200 мл, сол, захар и подправките.

Загрява се и бъркаме да се разтопи захарта и солта, сваляме от котлона и добавяме мед, може и на вкус с подправките.

Смесваме в голям съд нарязаните зеленчуци и пълним в буркани до гърлото.

С черпак пълним с топла марина, да покрие зеленчука, и затваряме с капачка.

Нареждаме в голям казан, заливаме със студена вода и варим за 10 минути от завирането на водата.

Изваждам и обръщам туршиите с капачката надолу.

Съхраняваме на хладно за зимата есенната туршия с камби!