През изминалата нощ дежурните системи за противовъздушна отбрана на Русия са унищожили 2 ракети "Точка-У", 19 ракети "Вампир", 5 малки балона и 20 безпилотни летателни апарата над Белгородска, Ростовска и Воронежска област, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от западни медии.

"През изминалата нощ бяха пресечени опитите на киевския режим за извършване на терористични атаки срещу цели на територията на Руската федерация с оперативно-тактически ракети "Точка-У“, реактивна система за залпов изстрел РМ-70 "Вампир“, безпилотни летателни апарати от авиационен тип и малки въздушни балобни“, се казва в съобщението, пише "Фокус".

Дежурните системи за ПВО на Русия са унищожили две оперативно-тактически ракети, 19 ракети, 16 дрона и два малогабаритни балона над територията на Белгородска област, три БПЛА над територията на Ростовска област, а също така прехванаха един безпилотен самолет и унищожиха три балона над Воронежска област.

От Украйна потвърдиха за атаката, но все още не дават много подробности, пише УНИАН. 

Ето какво съобщиха от своя страна от ВСУ:

Ракетната атака срещу Чернигов е в центъра на вниманието - към сутринта на четвъртък, 18 април, броят на жертвите е нараснал. Вече е известно, че има 18 загинали и 77 ранени (четирима от тях са непълнолетни), включително трима души, които са били спасени изпод развалините, се казва в съобщението на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна в Telegram.

От Държавната служба за извънредни ситуации допълниха, че аварийно-спасителната работа продължава.

"...Оказана е психологическа помощ на 58 души. Извозени са 1580 тона строителни отпадъци, демонтирани са 71% от разрушената част на сградата", споделиха спасителите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук