Сексът между приятели може да бъде чудесна алтернатива на сериозната връзка. Той е идеален, ако не искате или все още не сте готови да започнете романтични отношения с даден човек.

Все пак обаче основното е да следвате правилата на играта. Говорим за най-важните от тях.

Ако сте уморени от връзки и задължения, но искате секс, а не необуздани игрички само за една нощ, то сексът с някой приятел може да бъде подходящ изход от ситуацията. 

Преценете сами: познавате приятеля си от много години и му се доверявате за всичко. В допълнение, вашата връзка по дефиниция ще бъде без кавги, сцени на ревност и принудителни пътувания до роднините. Не, вместо това ще се радвате на редовен секс с най-добрия си приятел.

Този модел на взаимоотношения обаче има клопки, за които трябва да знаете, за да не развалите приятелството си. Според проучвания с течение на времето секс приятелите се сблъскват със същите проблеми като другите двойки: несъответствие на очакванията, ревност и тайни.

„Далеч не всеки отговаря на този формат на отношенията“, казва секс треньорът Дейв Стълц и допълва: „Ако ревнувате и дълбоко се надявате, че сексът без задължения ще прерасне в нещо сериозно, определено не трябва да се съгласявате на секс с приятел“.

Той е категоричен, че има точно 4 основни правила за секс между приятели без задължение.

Но кои са те ще научите на jenata.blitz.bg