Омръзнало ли ви е обувките на висок ток да оставят следи по краката ви? Ако харесвате токчетата, но мразите дискомфорта, който често ги съпътства, вижте нашите съвети. Въпреки че с чифт обувки на ток никога няма да се чувствате като със сникърси, те могат да бъдат достатъчно удобни, за да ги носите редовно. И то не само по официални поводи - някои дами споделят, че след като свикнат с моделите на ток, трудно биха "слезли на земята".

Кои са най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато купувате обувки на висок ток?

 

1. Пробвайте обувките в края на деня

Обикновено в края на деня краката са по-подути и затова е добре да пазарувате тогава. Така може да сте сигурни, че ще ви е много по-удобно, когато наистина носите обувките. Освен това, при повечето хора единият крак е малко по-голям от другия крак - това е факт, колкото и да се чудите. Пробвайте обувката на него.

2. Проверете разположението на токчето
Ако сте неуверени, спрете се на обувки с токчета, поставени директно под центъра на петата на крака ви, а не в самата задна част на обувката. Това ще добави повече стабилност и удобство, докато ходите.

3. Тънки или дебели подметки и токчета
Ако нямате голям опит в ходенето на висок ток, избягвайте тънките подметки и токчетата тип молив, колкото и елегантно да изглеждат. Изберете обувки с платформи или по-дебела основа, които дават повече сигурност при вървене.

4. Изберете модел с подплатена подметка

Ако сами добавяте стелки, важно е да купувате  за обувките си модели, по-големи с един номер. Като алтернатива можете да изберете обувки с токчета, в които комфортните стелки са интегрирани вътре и дават мекота под стъпалото, намалявайки болките във възглавничките. На MODIVO може да намерите разнообразни модели обувки на висок ток от качествени и доказани брандове, разгледайте и изберете: https://modivo.bg/c/zheni/obuvki/obuvki-na-tok  

5. Не купувайте неудобни обувки, които трябва да „разтъпчете“
Ако обувките са тесни или неудобни при пробване, те вероятно ще останат такива и след като ги закупите. 

6. Материалът

Обувките от кожа и плат се адаптират към формата на вашия крак. Те ще бъдат по-удобни от изкуствените материали, които нямат толкова много гъвкавост. Обувките с добро качество и естествени материи осигуряват удобство и издръжливост, за които си струва да платите малко повече. 

7. Формата

Ако търсите удобство, заложете на обувки с по-заоблен връх. Пръстите ви ще се чувстват по-комфортно и ще вървите по-лесно с тях.

8. Аксесоарите 

Когато избирате обувки, е добре да ги съчетаете с подходящите аксесоари, особено с цвета на чантата. А когато говорим за обувки на ток, бижутата допълват визията и придават индивидуалност. Съчетайте своя тоалет със стотиците маркови предложения от MODIVO на https://modivo.bg/c/zheni/aksesoari/bizhuta

Обувки на ток или обувки с равни подметки?

Токчетата всъщност може да са по-добри за вас от равните обувки. Краката са естествено оформени така, че да са леко повдигнати от земята, затова нисък ток до 5 см за повечето жени е по-подходящ, отколкото супер плоски обувки, които нямат опора. При дълго ходене с равни обувки може да изпитате повече дискомфорт, отколкото с обувка на нисък ток.

А за всеки един чифт обувки на ток, разбира се трябва да имаме и подходящата рокля.  Мини, миди или може би макси? Kоя ли рокля да изберем спрямо фигурата ни? Независимо на коя се спрете, сигурни сме, че с подходящия чифт обувки, ще бъдете неотразима.