Ограничение на целувките с език и избягване на позите ''лице в лице'' са само част от препоръките, които трябва да спазват хората в момента, в който бъде отменено извънредното положение, за да се предпазим от евентуално заразяване с новия коронавирус в периода след изолацията.
 
Имунолог сензационно: Сексът убива коронавируса

"След карантината изключително опасни биха били целувките с език, защото най-голямата концентрация на вируса е в слюнката'', уточни сексологът д-р Франциско Кабейо в интервю за ''La Vanguardia''.
 
По думите му е препоръчително да се избягват и пози, в които двойката е лице в лице, поради което съветът му е да се упражняват повече пози в стил ''кучешката''.
 
Преди секс изпийте чаша вода и после…

По думите на експерта е хубаво да бъде избягван също оралният и аналният секс, защото по този начин също може да се получи заразяване с вируса, макар рискът да е минимален.
 
Сексолог разкри как карантината влияе на секс мераците

Сред другите съвети на сексолозите са да избягваме ''безразборните сексуални отношения'' и да поддържаме по-висока хигиена от обичайното, когато възнамеряваме да си легнем с някого.
 
По отношение на двойките, които са с положителна проба за COVID-19, д-р Кабейо подчерта, че винаги има алтернатива, като например онлайн секс или пък да си разказват еротични фантазии по телефона, което също е начин за възбуда.