Бременността е заобиколена от множество митове и суеверия. Някои спекулации са откровено абсурдни, а в някои имат доза здрав разум. Днес от jenata.blitz.bg ще поговорят за суеверието, според което бъдещите майки не трябва да си режат косата. 

Според суеверията, ако бременната жена направи това, то тя „реже“ късмета на нероденото си дете, самата тя се обрича на тежка бременност, а щом бебето й порасне ще бере куп ядове с него.

„Правилото за шестте сантиметра” ще промени живота на всяка жена! (СНИМКИ)

Табута и предразсъдъци за бременността
Бременността е свързана с драматични промени в тялото на жената. Заедно с хормоналните промени се променя и психологическото състояние на бъдещата майка. Могат да се наблюдават чести промени в настроението и дори маниакални идеи. 

8 бабешки деветини за бременността, които се оказаха верни СНИМКИ

По време на бременността жените могат да бъдат прекалено предпазливи към всяко малко нещо, слушайки куп суеверия, свързани с бременността. 

Затова абсолютно не е изненадващо, когато те питат гинеколозите си вярно ли, че не трябва да се подстригват по време на тези важни девет месеца.

Е, ако искате да научите отговора и да разберете дали това е мит или има научна логика в него, ще научите на jenata.blitz.bg