Не претопляйте тези храни, ще ги превърнете в отрова!
Това може да ви изложи на риск от няколко сериозни заболявания, които в редки случаи могат да бъдат смъртоносни
За много хора повторното използване на остатъците от храна е обичайна практика. Прибират неизядената вечеря в хладилника, а на следващия ден спасяват положението, без да се замислят, че това е много опасно.
Специалистите са категорични, че някои храни могат да причинят сериозни проблеми, ако не се претоплят правилно.
Нещо повече - това може да ви изложи на риск от няколко сериозни заболявания, които в редки случаи могат да бъдат смъртоносни, предупреди специалистът по безопасност на храните д-р Стейси Дювенидж.
Внимание: Тези лекарства отключват депресия
Оказва се, че някои ястия никога не трябва да се претоплят, колкото и удобно да е това, докато други изискват специално внимание.
"С надеждата да се компенсира загубата на храна, остатъчната храна често се запазва за следващо хранене.
Трябва обаче да се внимава, когато се приготвя и претопля, за да се предотврати хранително отравяне и да се запазят хранителните й свойства", казва експертката от лондонския Институт за природни ресурси, цитирана от The Sun.