Сложите ли това на царевицата, ще стане супер сочна и мека

За да стане наистина вкусна, трябва изберете правилния кочан

Приготвянето на царевица изглежда като детска игра. Хвърляш я в тенджерата и вариш! Дори не е нужно да бъркаш.

В действителност обаче нещата са доста по-различни. И понякога се получава така, че вместо сочна и вкусна царевица, се сдобиваме с нещо, което е напълно негодно за консумация! 

За да стане царевицата вкусна, трябва изберете правилния кочан. Зърната трябва да прилягат плътно едно към друго и да са меки на допир.

6 основни грешки при приготвянето на картофено пюре, които всеки допуска

Млечнобелите или светложълти зърна, както и зелените и плътни листа, са знак за добър продукт.

Преди да се заемете с варенето, трябва да почистите царевицата много старателно от косата и листата.

Вземете голяма тенджера и поставете част от измитите листа на дъното. Върху тях се подреждат измитите кочани, които е препоръчително да са с еднакъв размер, за да се сварят едновременно, и най-отгоре се покриват с останалите листа.

Какво още трябва да добавите в тенджерата, за да стане царевицата супер сочна и мека, вижте в jenata.blitz.bg.