През 2018 г. Дерек работи 80 часа седмично като юрисконсулт в голяма адвокатска кантора в Ню Йорк – първата му работа след дипломирането. 

Има си гадже, но не се виждат много: „Той беше просто едно момче, с което си лягах в 3:00 през нощта, а после се събуждаше и отиваше на работа, докато аз още спях.“

След четири месеца в кантората Дерек е изпратен в двумесечна командировка в Сингапур заедно с екип от адвокати, които едва познава. 

Отначало се чувства нервен и изолиран, работи по 14 часа в малка хотелска стая. Не след дълго обаче се сприятелява с Брендън – адвокат, който споделя чувството му за хумор. 

Скоро двамата започват да прекарват свободното си време в разходки из града и да ходят на гости по стаите си.

„Просто се събуждах развълнуван да го видя“, спомня си Дерек. „Смеехме се много, понякога на гърба на другите сътрудници. 

Изпращахме си тайни съобщения, докато в стаята имаше хора.“ Дерек – както и други, които разказват пред Business Insider за своите работни влюбвания, говори при условие за анонимност.

През последната вечер от командировката Дерек се озовава в леглото в хотелската стая на Брендън и двамата гледат телевизия. Когато Дерек става, за да си тръгне, те се прегръщат. Жестът продължава цяла минута. 

„Беше много странно“, казва Дерек. „Сърцето ми се разтуптя – запитах се дали трябва да направя следваща крачка? Но и двамата сме във връзки, а аз не искам да бъда „онзи човек“, допълва той. 

Ето как да разберете дали половинката кръшка с някой от офиса

Не се случва нищо. Дерек си ляга.

Следващата сутрин е тежка. „Спомням си, че се събудих и се качих на самолета, изпитвайки изключителна тъга. Не знаех какво ще бъде приятелството ни обратно в Ню Йорк“, разказва мъжът. 

Но след края на дългия полет той включва телефона си и вижда, че Брендън вече му е писал. 

„Спомням си това чувство на въодушевление“, казва Дерек и допълва: „Добре – все пак ще останем приятели.“

Има голяма вероятност – независимо дали сте обвързани, или не, да сте се влюбвали в колега или колега да се е влюбвал във вас. Няколко ежегодни проучвания на Society for Human Resource Management (SHRM) сочат, че около половината анкетирани са се влюбвали в свой колега. 

Но всичко за офис свалките, секса и любовта с колега ще научите на jenata.blitz.bg