Месото, приготвено в глинен съд, винаги става сочно и нежно. И много вкусно.  

Използването на гюведжета при готвенето на местни ястия се прави от много отдавна. Дори и днес съвременните домакини ги използват, когато искат да зарадват близките си с нещо вкусно. 

Чудно вкусна патладжанена закуска (СНИМКИ)

В такава посуда се запазват всички хранителни свойства на продуктите, а ароматите на съставките се запечатват в глинения съд. 
Приготвянето на ястието става много бързо, а основните съставки не се нуждаят от предварителна обработка.

Мечта за небцето: Всички вкъщи полудяха по тези надупени картофки с кашкавал (СНИМКИ)

Хвърляте всичко в съда и мятате във фурната. А след известно време разполагате с вкусна и ароматна вечеря!

Днес ще ви предложим едно изключително лесно и апетитно ястие, което се приготвя в гюведже. От какви продукти се нуждаете, за да зарадвате всички вкъщи с тази вкусотия, четете в jenata.blitz.bg.