Куркумата добавя вкус и цвят към кърито, ориза и супите. Тази подправка става все по-популярна поради потенциалните си ползи за здравето.

Health Digest пише, че репутацията на куркумата като здравословна храна до голяма степен се дължи на способността й да намалява възпалението, което може да има благоприятен ефект върху здравето на мозъка. 

Магическата съставка в куркумата е куркуминът, мощен полифенол.

Това е подправка №1, която намаляване възпаленията в тялото

Според изследване, публикувано в списание Integrative Medicine Research, куркуминът помага за блокиране на определени протеини в мозъка, които причиняват възпаление, което може да увреди мозъчните клетки и да допринесе за развитието на невродегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон и множествена склероза.

Но какви други магически свойства има куркумата, както и къде и как може да я използвате ще научите на jenata.blitz.bg