Учените са категорични: Тази подправка има магически свойства!
Куркумата има редица интересни здравословни предимства, за които дори не подозирате
Куркумата добавя вкус и цвят към кърито, ориза и супите. Тази подправка става все по-популярна поради потенциалните си ползи за здравето.
Health Digest пише, че репутацията на куркумата като здравословна храна до голяма степен се дължи на способността й да намалява възпалението, което може да има благоприятен ефект върху здравето на мозъка.
Магическата съставка в куркумата е куркуминът, мощен полифенол.
Това е подправка №1, която намаляване възпаленията в тялото
Според изследване, публикувано в списание Integrative Medicine Research, куркуминът помага за блокиране на определени протеини в мозъка, които причиняват възпаление, което може да увреди мозъчните клетки и да допринесе за развитието на невродегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон и множествена склероза.
Последвайте ни
0 Коментара: