Вероятно ще се съгласите, че няма нещо по-важно от здравето. Често обаче, колкото и да се стремим да водим правилен начин на живот, ние си вредим. При това без дори да си даваме сметка, пише obekti.bg, позовавайки се на BrightSide.

Зеленчуци на килограм

“Който зеленчуци не яде, той голям не ще да порасте“. Всеки знае тази детска песничка. Но дори този тип храна трябва да се консумира с мярка. Ако ядем прекалено голямо количество плодове и зеленчуци за дълъг период от време, може сериозно да навредим на тялото си. 

Трябва да приемаме само пресни зеленчуци и да избягваме замразените, защото това също оказва влияние.


Мощна домашна рецепта срещу потене

Алармата 

Алармата е неизменна част от ежедневието ни, защото ако не е тя, едва ли ще отидем въобще на работа. Много хора обаче правят грешката да настройват алармата си с много силен звук. Да, събуждането е гарантирано, но последствията не са никак приятни. 

Когато спим, тялото ни е изключително уязвимо, а силният внезапен шум повишава нивата на кортизол, което означава само едно - стрес. Лошото идва, ако ни се случва непрекъснато в продължение на седмици или месеци. Тогава този стрес може да се превърне в хроничен. 

Тамян

Споменахме стреса, а тамянът е негов естествен враг. Много хора палят тамян, когато са стресирани и искат да се успокоят. В това няма нищо лошо, но също трябва да има мярка.

Изследване на Южнокитайския технологичен университет установява, че ако извършваме тази процедура всеки ден в продължението на няколко часа, това може да доведе до рак на белите дробове, мозъчни тумори и левкемия. 

Това се дължи на химикалите, които се съдържат в тамяна. Те могат да променят генетичната материя. 

Кетогенната диета укротява хормона на глада – грелин

Енергийни напитки

Тях не ги приемаме, за да се справим със стреса, а за да ни ободрят, да ни дадат сили да изпълним задачите си и да избутаме деня, без да заспим. Не трябва да прекаляваме с дневния им прием, както и да ни става навик да прибягваме до подобни напитки. 

Редовната употреба на енергийни напитки повишава кръвното налягане и прави сърцебиенето нестабилно и променливо.

Мазнини

Има много диети, които целят изключването на мазнините от менюто с цел отслабване. Но и тук нещата трябва да бъдат умерено съчетани. Мазнините играят важна роля в усвояването на витамините от организма, така че не бива да ги изключваме напълно от менюто си.