Витамин B12 е от витамините, за които започна да се говори в последно време. И има защо - все повече си даваме сметка, че те не са нещо, което можем да пренебрегнем в пътя си към здравословния начин на живот.

Факт! В киселото зеле има повече витамин C отколкото в цитрусите

B12 най-често се открива в животинските продукти, като месо, риба, яйца и млечни. Има го и в малки количества в хляба и някои ядкови млека. Той е изключително важен за производството на червените кръвни телца, ДНК и правилната работа на нервната система.

Уви, дефицитът на B12 става все по-масов особено сред пълнолетните. Сред застрашените от дефицита са още хора, които са претърпели операция, хора, приемащи метформинови препарати, веганите.

Какви са симптомите на дефицит на B12 научете в zdrave.to.