В този материал ще ви представим поредните полезни съвети на познатия вече на нашите читатели д-р Александър Шишонин, к.м.н. Може би ви се струва, че доста често публикуваме неговите здравословни препоръки, но то е защото са различни и до голяма степен противоречат на  всичко онова, което знаем, а в същото време достъпни и най-вече ефективни.

Материалът е от видеоблога на популярния руски специалист.  

Много хора, особено след определена възраст, се оплакват от болки в ставите. Но, за съжаление, и страдащите, и лекарите, които ги лекуват, правят пет основни грешки в лечението. Ето 5 от основните грешки: 

• Първата и основна грешка е да се ограничава движението в болната става. Не става дума за счупване, защото там се налага поставяне на гипс, а за хронични заболявания на ставите. Ограничаване движението на болната става е първата основна грешка на всички пациенти и на повечето лекари. Правилното поведение е точно обратното: нужно е да се назначат физически упражнения на човека, които той да може да извършва до предела на прага на болката в ставата.

Кои са основните грешки и как да се справим с болките в ставите, четете в zdrave.to