Когато се запушат порите с мръсотия, грим, мъртвите клетки на кожата и различни други примеси и мастните жлези произвеждат прекалено много от нейните естествени защитни масла, а след това маслото се задържа под кожата, което води до бактериална инфекция, която води до акне.

Акнето може да бъде причинено от стрес, хормонален дисбаланс, неправилно хранене, лоша хигиена, както и много други фактори, но най-много се появява по лицето, шията, гърба и гърдите.

С разположение толкова много търговски лекарства, че е трудно да се избере най-подходящото, което ще ни помогне, защото повечето от тях са скъпи и неефективни, а и водят до нежелани реакции.

От друга страна, доматът е естествен, достъпен и ефективен, който освен че се лекува акне и осигурява много други ползи за здравето.

Как да използвате домати за ефективно лечение на акне ?

С дневна консумация на пресни домати и органичен доматен сок и с редовната употреба на маски успешно ще се отървете от най-големите проблеми на кожата.

1 Поставете домати в блендер, разбъркайте. Нанесете пулпата на скалпа и я оставете за 15-20 минути. Изплакнете със студена вода, измийте лицето си с мек почистващ препарат и подсушете с кърпа да изсъхне.

Повторете този процес всеки ден, докато забележите резултати. Също втриване на пресен домат кожата постига същите резултати.


ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO