Попълнете търсена ключова дума или фраза

Кой и защо не трябва да яде джинджифил

https://blitz.bg/zdrave/koy-i-zashcho-ne-tryabva-da-yade-dzhindzhifil_news714891.html Blitz.bg

Той често е наричан още исиот или имбир и е растение, чиито корени се използват в Китай и Индия от древността

София, България 16 Дек. 2019, 02:40 20939 прочита 1 коментара

Джинджифилът, често наричан още исиот или имбир, е растение, чиито корени се използват в Китай и Индия от древността.

В Европа се разпространява през 13 век. Първоначално джинджифилът се е използвал предимно в медицината.

Куркума, джинджифил и кокосово масло преди сън

Пресният джинджифил има остър парлив вкус с аромат на лимон. В изсушен и стрит на прах вид се използва в кулинарията като подправка. Резенчета пресен джинджифил се използват за направа на чай и като добавка в супи и сосове.

В източната кухня се приготвя по всички познати технологии на печене, варене, пържене, много разпространен е в сладкарството под формата на сладка и бонбони.


И все пак кой и защо не трябва да яде джинджифил четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.

1 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам