Лекари посочиха кои хора не бива да ядат дини!
Те са източник на антиоксиданта ликопен, за който са направени изследвания и е установено, че може да помогне за предпазване от тумори
Лятото е сезонът на дините и това е един от най-консумираните плодове по време на жегите.
Ароматната диня учудващо има само половината от захарното съдържание (5%) на една ябълка. Динята съдържа само 80 калории в 100 г, не съдържа никакви мазнини и холестерол.
Динята е източник на антиоксиданта ликопен, за който са направени изследвания и е установено, че може да помогне за предпазване от тумори.
Оказва се обаче, че някои дини на пазара могат да бъдат изключително опасни за здравето.
Какво шокиращо нещо са установили експерти за някои дини на пазара и кога е безопасно да си я купувате вижте на Zdrave.to