Опитвате се да се храните здравословно. Тренирате всяка сутрин. Като че ли се грижите добре за себе си. Чувствате се страхотно. Вярвате, че сте абсолютно здрави, пише profit.bg.


Понякога обаче се оказва, че приемаме първите признаци на здравословните проблеми като част от забързаното си ежедневие.

И това е интересно: Преяждането може да доведе до инсулт или инфаркт

Оплаквания, като умора и инсомния, най-често са пренебрегвани. Не бива да бъде така. Ето защо:

1. Внезапно падане на косата

Все повече хора в наши дни залагат на домашни шампоани и маски. Трябва да знаете, че необяснимото опадане на косата може да бъде индикатор, че имате проблем с нея. Освен това то е признак на прекалено много стрес и непълноценно хранене. Консултирайте се с лекар.

2. Хронична умора

Всеки един човек има натоварен график. Затова е напълно логично в края на деня да се чувстваме смазани. Ако усещате умора, въпреки че не сте правили нищо трудоемко, това е знак, че страдате от хронична умора.

Тя често е провокирана от липса на сън, претоварване с работа или продължителни семейни проблеми.

3. Нередовно изхождане

Запекът не е шега работа. Той може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Нормално е в забързаното ежедневие да пропуснете факта, че се изхождате нередовно. За да коригирате ситуацията, започнете да се храните здравословно, променете начина си на живот, някои от своите навици.

Задължително приемайте до 25 грама фибри ежедневно. Това ще подобри движението на червата.

4. Главоболия

За мнозина главоболието е израз на забързания начин на живот и претоварения график. Ако това оплакване е често и силно като интензитет, консултирайте се с лекар веднага.

5. Подуване

То може да се дължи на вредни хранителни навици или удвояване на порцията от бобови култури за деня. Честото подуване обаче може да провокира сериозни здравословни проблеми – например рак на яйчниците, глутенова непоносимост, бъбречна недостатъчност и болести на черния дроб.

Консултирайте се с лекар!