Има толкова много неща, които могат да предизвикат главоболие: крайни срокове, досадни колеги, задръствания, спорове. Като изключим дискомфорта, повечето главоболия са временни и доста успешно се поддават на домашно лечение – дори с някои алтернативни средства – извън най-популярните лекарства без рецепта. Ето 7 домашни лека против главоболие:

Масла от мента и лавандула за потапяне на краката

Някои естествени лечители вярват, че потапянето на стъпалата във вода е силно лекарство против главоболие. Горещата вода притегля кръвта в стъпалата и по този начин облекчава налягането в кръвоносните съдове, намиращи се в главата. Няколко капки масло от мента или лавандула осигуряват успокояващ ефект.

Украински диетолог разкри кой зеленчук може да се яде неограничено през лятото

Чай от корен от джинджифил

Джинджифилът може да потисне гаденето, което често съпровожда мигрените. Пригответе чая като сварите на тих огън в покрит съд три четвъртини корен от джинджифил в две чаши вода. Варете в продължение на 30 минути.

Чай от лайка

Чаят от лайка съдържа съставки, които помагат за понижаване на болката и същевременно отпускат тялото. Пригответе си чаша чай от лайка, като сложите едно пакетче в току-що завряла вода и го оставите в покрит съд за 10 минути.

Магнезий

Учените, които правят изследвания върху главоболието, твърдят, че хората с мигрена трябва да държат в кутията си с лекарства и таблетки магнезий. Оказва се, че при мигрена нивото на магнезия в мозъка е много ниско.

Тайната на дълголетието на баба Гена, която чукна 103 години (СНИМКИ/ВИДЕО)

Масло от мащерка и розмарин - за разтривки на главата

За да облекчите главоболието, капнете по една-две капки масло от мащерка или розмарин върху всяко слепоочие и върху челото си. Втрийте внимателно в кожата, след това го оставете за няколко минути да попие.

Екстракт от чобанка

Тази не особено популярна билка се е доказала като ефективен метод за облекчаване на мигрената. Препоръчителната доза е 75 мг 2 пъти дневно в продължение на един месец, а след това – по 50 мг на ден.ThinkStock/Getty Images
Витамин В2

Медицински анализ разкрива, че приемането на 400 мг от рибофлавин (витамин B2) всеки ден в продължение на три месеца рязко намалява главоболието - с до 50%.