Проф. д-р Петър Петров, д.м.н., е председател на Националния съюз на акушер-гинеколозите от доболничната помощ. Понастоящем проф. Петров е началник на гинекологичното отделение в частна болница в Пазарджик и управител на “МЦ-Хисаря”.

11 мита за папилома вирус, на които не трябва да вярвате

Ръководител е на Катедрата по здравен мениджмънт към Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите - “ВУАРР-Пловдив”. Защитил е две докторски дисертации - в областта на гинекологията и в сферата на общественото здраве, и здравния мениджмънт.

От 2009 г. е избран за председател на Националния съюз на акушер-гинеколозите от доболничната помощ. В момента в организацията членуват над 250 акушер-гинеколози от цялата страна. Проф. Петър Петров има над 150 научни публикации във водещи наши и международни медицински издания. Автор е и на 16 монографии.

От 20 до 22 септември, т.г. се проведе 12-та Национална конференция на акушер-гинеколозите от доболничната помощ у нас, организирана от Националния съюз на акушер-гинеколозите от доболничната помощ. Повече от 150 специалисти са се включили в авторитетния форум, като един от акцентите в работата на конференцията е бил проследяването на нормална и проблемна бременност, и възможностите за ранно откриване на аномалии. 

Как може да се заразим с папилома вирус четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.