В съвременния напрегнат ритъм на живот човек често яде повече, отколкото му е нужно. С храната снемаме стреса, прекарваме вечерите на дружеска трапеза. Ако искате най-накрая да се избавите от нежеланите килограми и да имате жизнен тонус, то помислете за ускорение на метаболизма.

Метаболизмът е уникален процес на преобразуване на изядената храна в енергия. Скоростта на  тази преработка се отразява на външния вид. Ако човек употребява повече храна, отколкото изразходва, енергията се преобразува в мазнини. 

Как да изразходваме правилно храната, която поемаме?

1. Нужно е да определим необходимото ни количество калории
Ако искате да изглеждате свежо и да бъдете винаги в тонус, трябва да оптимизирате вашия хранителен режим. Само такъв подход може да ускори важния за организма химически процес метаболизъм. Нужно е внимателно да прецените разхода на калории и необходимата ви енергия за деня. След като изчислите дневните си калории, намалете мъничко количеството, за да получите качествен резултат. Така ще привикнете своя организъм към рационална работа.

2. Необходимо е спазването на хранителен режим
Балансираното до най-малката подробност хранене е необходимото условие за ускоряване на преобразуването на храната в енергия. Разделете дневното количество храна на няколко приема. 5 са идеалният вариант. И обезателно трябва да са по едно и също време. И помнете – най-калоричната храна се приема на закуска или обяд. Дори да нямате навика да се храните сутрин, щом искате да ускорите метаболизма си, ще се наложи да закусвате.

Останалите 5 трика за ускоряване на метаболизма четете на най-полезния здравен сайт Zdrave.to