Американски учени разкриха тайната, с която можем да удължим младостта си. Те съветват редовно да консумираме бели гъби. Изследването на специалистите е публикувано на сайта на Университета на щата Пенсилвания.
Благодарение на двата антиоксиданта –  ерготионеин и глутатион, процесът на стареене в човешкия организъм се забавя. Тези вещества помагат за неутрализиране на отрицателния ефект от оксидативния стрес.

Изследванията са показали, че при различните видове гъби съдържанието на тези полезни вещества са различни. Печурките например съдържат по-малко антиоксиданти.

И това е интересно: Предпазете се от инфаркт, инсулт и коварни болести на сърцето с тези 5 храни в менюто - четете тази и още полезни новини на zdrave.to

Термичната обработка при приготвянето на гъбите на оказва голямо влияние на антиоксидантите, които се съдържат в тях, уверяват учените. „Ерготионеинът е много устойчив при високи температури”, поясняват те.

Превод: БЛИЦ