Внимание! Сушито сериозно застрашава здравето
Заболяването е наречено анизакиоза, тъй като неин причинител е ларвата на червеите от семейство Anisakidae, срещан в стомашно-чревния тракт на човека. Лекарите обясняват, че допреди инфекцията се срещаше основно в Източна Азия, но вече превзема и Запада.
И това е интересно: Можем ли да консумираме продукти с плесен? - Четете още на най-полезния здравен сайт zdrave.to
Симптомите включват гадене, повръщане, стомашни болки, повишена температура, главоболие или диария. Специалистите призоваха за повишено внимание по отношение на произхода на ястията, които приемаме. За заведенията за хранене е задължително рибата и морските дарове да бъдат добре почистени и замразени за няколко дни преди консумацията.
Тъй като все повече хора приготвят суши у дома, е добре да се спазват същите правила на хигиената. Освен това морската храна трябва да е престояла във фризера най-малко четири дни на температура поне -15 градуса по Целзий. При възможност е добре и рибата да бъде леко обработена термично.
Последвайте ни
Да ядеш парчета мърша от гниещ труп е признак на лудост. Яжте само плодове и зеленчуци, и се радвайте на добро здраве и дълголетие!
ТАКА Е, А СЪЩО И ДА ЯДЕШ СУРОВА РИБА... ОЩЕ ПО ГОЛЯМА ЛУДОСТ И ГНУСОТИЯ
Anisakidae си е вид нематод, т.е. от рода на глистите. Няма начин за 3 часа да се развие до полово зрял паразит. На сушито най-голяма опасност са не паразитите, а че рибата е родом от водите на Фукушима. Ядеш суши и светиш в тъмното.
Баси простотията. Кой в Япония яде суши с риба престояла 4 дни във фризер? Там наистина я имат за мърша ако не е прясно уловена. Проблемът е наистина откъде идва рибата. Фукушима настрана, но рибите, семейство есетрови например, тон и т.н. абсорбират яко живак, олово и кадмий...
Най-много паразити има в рибата.Много хора подценяват това и не обработват термично добре месото й.