Д-р Райна Стоянова завършва медицина в София през 2011 г. Опитът й в областта на храненето води началото си от студентските й години. Стажувала е близо до видни имена в сферата на храненето, като проф. Готие, проф. Карел, проф. Дюкан, както и различни хелтиливинг, кетъринг и уелнес компании, които разширяват погледа и подхода й към пациента.

Всекидневната консумация на този продукт предпазва от затлъстяване

След като завършва, специализира гастроентерология в столичната болница “Лозенец”, където се запознава отблизо с трансплантационната медицина. Там се ражда и страстта й към хепатологията.

В настоящия момент е асистент към Катедрата по клинична фармакология и терапия, и е специализант по ендокринология и болести на обмяната в Клиниката по метаболитно-ендокринни заболявания и диететика на болница “Царица Йоанна-ИСУЛ”. Работи и в софийската диагностично-консултативна клиника по спортна медицина и рехабилитация SportMed.

Д-р Стоянова е член на Българското дружество по гастроентерология, Българското дружество по хранене и диететика, Българското дружество по парентерално и ентерално хранене (BULSPEN), Българското дружество по ендокринология, Европейската асоциация по кардиология (ESC), Европейската лига по ревматизъм (EULAR), Международната асоциация по затлъстяване (TOS), Международната асоциация по спортно хранене (ISSN), Българската фитнес асоциация (BFS).

Невинаги слабостта, замайването, шумът в ушите, раздразнителността, проблемите с паметта, депресията, болката в сърцето са типични прояви на сенилни проблеми. Понякога това е просто доказателство, че в организма липсва витамин В12. Днес дефицитът на витамин В12 е глобален проблем. Наблюдава се при около 5% от възрастните.

Какво е витамин В12 и защо е толкова важен за организма ни четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.