Д-р Петко Загорчев е лекар и хомеопат. Той е председател на Българската медицинска хомеопатична асоциация. Член е на Централната комисия по професионална етика към БЛС. Д-р Загорчев е анестезиолог, клиничен токсиколог и ръководи едно от най-тежките спешни отделения в страната - в гр. Шумен.

Каква е историческата истина за възникването на хомеопатията? Защо тя задължително трябва да се прилага единствено и само от лекари? Защо е абсурдно т.нар. класическа хомеопатия да се противопоставя на съвременната конвенционална медицина и какви са причините за това? Отговор на тези и още въпроси, вижте в интервюто с д-р Петко Загорчев. 

- Д-р Загорчев, моля ви да коментирате историческата истина за хомеопатията, защото съществуват немалко спекулации и самозвани хомеопати?

- Хомеопатията като лечебен метод и като друг тип подход към здравето и болестта на човека има изключително голяма историческа стойност. Тя е основана на опит, който се е трупал две столетия, след като Ханеман публикува своя великолепен труд, който все още звучи актуално - “Органон на лечебното изкуство”.


Цялото интервю, четете в zdrave.to