Според последни данни 30% от българите и половината от децата страдат от алергии. Въпреки това трудно е да се различат алергичните симптоми от тези на други заболявания.

Ако винаги предполагаш, че „уши, нос, гърло“ болежки са свързани със сезонната ти алергия, може да пренебрегваш някоя друга, по-тежка диагноза. (От друга страна, нелекуваните алергии могат да ти докарат хронични синусни инфекции, възпаления на ушите, затруднения със съня и астма - така че трябва винаги да преценяваш всичките си опции).

„Лечението на алергиите е много по-различно от това на настинките и грипа“, обяснява д-р Бет Корн, говорител за Американската фондацията за борба с алергии и астма.

Например, ако лекуваш вирусна инфекция с антихистамини (редовното средство за облекчаване на алергичните симптоми), възможно е да пострадаш от странични симптоми като замаяност. А това, от което наистина се нуждаеш, е просто сироп за кашлица и повишен прием на течности.

За да избегнеш усложнения около приема на лекарства, виж кои са признаците, че НЕ страдаш от алергия, а от нещо съвсем различно. Важно е да правиш разликата, защото колкото по-рано предприемеш правилните стъпки за излекуването си, толкова по-бързо ще се вдигнеш обратно на крака.

Кои са 5-те сигнала, че симптомите ти НЕ са предизвикани от алергия