Д-р Димитър Пашкулев е лекар по образование, но работи като специалист по интегрална природна медицина. Провел е обучение по фитотерапия в бившата Окръжна болница в столицата при д-р Д. Памуков.


От 1991 г. работи като фитотерапевт към различни здравни центрове. Д-р Пашкулев е специалист по цялостна природна медицина и едно от наложените имена във фитолечението у нас. Автор е на десетки фитопрепарати, публикувал е над 20 книги по диетология, фитотерапия и комплексно природолечение.

- Д-р Пашкулев, есента е вече тук, а скоро ще настъпи и по-студеното време. В този период от годината винаги си задаваме въпроса как да подсилим имунитета си?

- За да функционира нормално такава сложна система, като човешкият организъм, са ни необходими минерали, витамини, аминокиселини, антиоксиданти и т.н. Най-ефективна в този сезон е комбинацията от магнезий, цинк, селен, витамини С и В6, лизин, ехинацея, кръвен здравец, босилек, джинджифил и редица други специфично полезни билки, хомеопатични и цветотерапевтични екстракти. Но основно си остава пълноценното хранене с богата на витамини храна, закаляването, движенето и психо-емоционалната стабилност. Това не може да замести нито един лекарствен продукт или хранителна добавка.

Цялото интервю, както и кои са минералите , четете в zdrave.to