Майка на 3-месечно момченце, умряло от коронавирус в САЩ, призова всички родители да внимават на кого дават децата си, пише The Sun.

Анджелина Рендън казва, че лекарите многократно са я уверявали, че синът й е напълно здрав и няма да му се случи нищо.„Не помня колко пъти точно лекарят ми каза: „Не се притеснявайте, детето ви няма да се разболее от коронавирус”, но, за нещастие, всичко това се случи”, отбелязва тя пред телевизия KCRA3.

Обръщайки се към родителите, почернената майка призова да следят внимателно с кого контактуват децата им. „Може да започне с малка целувка от някой, когото познавате и който може да е безсимптомен“, казва тя, добавяйки, че вирусът е „унищожил организма“ на детето й.Жената уточнява, че малкият Тайлър е починал през февруари 2021 г.

Според данни на Американската академия по педиатрия, до 25 ноември тази година с коронавирус са били диагностицирани 6,9 милиона деца.

Отбелязва се, че през последните 16 седмици в САЩ има над 100 хиляди деца, заразени с COVID-19. Това е 17% от всички болни с коронавирус в страната. И въпреки че се смята, че заболяването протича по-леко при непълнолетните, представители на академията настояват за провеждане на допълнителни изследвания в тази посока.