69- годишният мъж от семейството, заразено с корнавирус по време на Великденските празници, издъхна  в реанимация, където бе преведен от Инфекциозно отделение на МБАЛ Благоевград. В Инфекциозно се лекува съпругата му на 65 години, съобщава struma.com.

Двамата постъпиха в болница преди малко повече от една седмица, а  лекарите смятаха, че са пипнали вируса по време на опашките покрай Великденските празници,но се оказа, че мъжът е бил пациент на столичната болница "Св. Иван Рилски". Не бяха в много тежко състояние, когато започна лечението, но и съпругът внезапно се влоши и бе преместен в реанимация, където почина.

Това е четвъртата жертва на коронавируса в областта. Началото на черната серия постави 55-годишен мъж от Банско, който бе докаран в реанимация в крайно лошо състояние, след него  починаха майка и дъщеря от Горно Драглище.  

69-годишният е третата жертва на зараза с вируса ,дошла от столичната болница . В тежко състояние е и мъж в Петрич, прибрал се след лечение в инфектираната болница "Св. Иван Рилски" ,както и гоцеделчевец бил на лечение там 

Петричанинът претърпял там онкологична операция се върнал заразен с коронавирус.  И в трите случая заразата е тръгнала от клиниката ,след като там   бе установена и доказана вътреболнична инфекция, заразила 10 медици. 

БЛИЦ уточнява, че рано тази сутрин бе съобщено за три нови жертви на коронавируса у нас. Сред тях е и лекарката д-р Илияна Иванова от Сливен, която е и първият медик у нас, издъхнал от COVID-19.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!