1294 ваксини са поставени в общинските пунктове за имунизация срещу COVID-19 в София през днешния ден. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. За двата почивни дни са поставени 2658 ваксини в общинските „зелени коридори“. Това е с 1472 повече в сравнение с миналия уикенд, когато а поставени 1186 ваксини.

Направени имунизации в общинските изнесени пунктове само през съботните и неделните дни до този момент са общо 28 272.

В делничните дни ваксини могат да се направят в метростанция "НДК" и на връзката между "Орлов мост" и СУ "Кл. Охридски", както и в седем диагностично-консултативни центрове (ДКЦ) – 8 ДКЦ, 11 ДКЦ, 12 ДКЦ, 13 ДКЦ, 18 ДКЦ, 20 ДКЦ, 24 ДКЦ. В ДКЦ е необходимо желаещите предварително да се запишат.

Повече информация за кабинетите за ваксинация в делничните дни може да бъде намерена тук.

Утре, 25 октомври, изнесен кабинет ще работи и в Нов български университет от 8.30 до 16.30 ч.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и дирекция „Здравеопазване“ на Столичната община.