Д-р Красимирова изброи най-важното, което трябва да знаем преди започване на диета
Има ли я една храна в природата, годна ли е за човека, трябва да се яде
Д-р Мариела Красимирова се дипломира през 2011 г., като впоследствие придобива две специалности - кардиология и диететика, хранене и диетология. Съавтор и научен редактор е на книгата “Интуитивното хранене, живот без диети”.
Член е на международното дружество по хранителни разстройства IAEDP и единствен в България сертифициран диетолог, експерт по хранителни нарушения. Също така е член и на Българския лекарски съюз, Българското кардиологично дружество и Българското дружество по диететика и хранене.
Д-р Красимирова има и множество следдипломни специализации и обучителни модули по кардиология, квалификационни образователни семинари в областта на здравословното хранене, здравната превенция и превантивната кардиология. Сертифицираните й обучения в областта на преяждащо-емоционално хранене, мотивацията и храненето и интуитивното хранене й помагат да си служи комбинативно с физиологичните, медицинските и психологичните аспекти на храненето.
Кой печели в битката за здравето - вегетарианци или месоядни, какво е интуитивно хранене и как да превърнем храната в лекарство, разговаряме с д-р Мариела Красимирова, специалист по кардиология и диететика.
Интервюто с д-р Красимирова, четете в zdrave.to