Гастроентеролог с ценни съвети как да се храним правилно по празниците
Постенето внася в човешкия организъм много полезни микро - и макроелементи, витамини, антиоксиданти, които влияят доста ползотворно върху организма
Два-три дни плавен преход в захранването са необходими за хората, които спазваха Коледните пости. Това съветва гастроентерологът от Военномедицинска академия д-р Даниела Томова.
По думите й не трябва да се стига до крайности в храненето - от постене до огромни количества храна от животински произход. Приемът на храна трябва да бъде често и в малки количества.
Постенето е начин на хранене, при който липсват продукти от животински произход, което от една страна е полезно, защото организмът ни се пречиства от токсични продукти, които много често се натрупват от прекомерна употреба на такава храна.
Какво трябва да сложим на трапезата и с какво трябва да сме особено внимателни, четете в zdrave.to