Проф. Ишевски разкри здравните ползи от говеждия език
Червеното месо е необходимо на нашия организъм, само в него има цели 8 аминокиселини
Руският професор Александър Ишевски е ръководител на направление “Хранителни продукти от суров животински произход” в Университета ИТМО, сътрудник към Международния научноизследователски институт “Биоинженеринг”, академик към МАХ. Вижте най-интересните моменти от интервю с проф. Ишевски.
- Проф. Ишевски, преди няколко години СЗО включи обработените продукти от червено месо в списъка “канцерогенни”. Експертите тогава стигнаха до извода, че стековете и кренвиршите са също толкова опасни за здравето, както и цигарите. Съветват също така да не се увличаме по червеното месо. Как ще коментирате?
- Механизмът за отключване размножаването на раковите клетки в организма не е изучен и до ден-днешен, затова аз не бих бил толкова категоричен по отношение на продуктите от червено месо.
Ако беше така, то половината Германия, Дания, Европа (най-“месоядните”) страни да са измрели още преди 15 години. Да не говорим за САЩ, където стек от 400 грама се счита за “детска” порция.
Цялото интервю с проф. Ишевски, четете в zdrave.to
Последвайте ни
0 Коментара: