Всички сме чували, че гениалните хора спят малко. И това е съвсем логично: ако искате да надминете другите в нещо, трябва да посветите време на тази професия.

Но как да успееш да работиш цял ден след двучасовия сън? И възможно ли е да свикнеш с този режим? Американският журналист Джулиан Морган се опита да го направи и сега със сигурност знае отговора.

Гениите и навиците им за сън

Великият сръбски физик Никола Тесла спал само 2 часа на ден. Можел да чете книги цяла нощ и все още да се чувства свеж през деня. Леонардо да Винчи също спял само 2 часа на ден. Маргарет Тачър спала 4 часа. Моцарт ставал всеки ден в 6 часа сутринта и работил до полунощ. Предполага се, че в сън той е прекарвал около 5 часа на ден.

Джулиан Морганс решила да надмине тези гении - спял по 2 часа на ден, а след това по 20 минути на всеки 4 часа. Този режим се нарича полифазен сън. Неговите поддръжници казват, че този подход ви позволява да поддържате производителността и да имате много повече време, отколкото други хора. Експериментът на Moрганс продължил 7 дни.

През цялото това време той водил дневник, в който описвал състоянието си.

Как е преминал експериментът ден по ден и какво му се е случило на седмия ден, четете в zdrave.to