Яна Данаилова: Дори не подозирате за чудните свойства на кълновете
Те не са подходящи за бременни жени, но могат да се консумират без проблем след раждането
Яна Данаилова е магистър по човешка физиология, хранене и здравен мениджмънт, сертифициран нутриционист и председател на Сдружението на нутриционистите в България. Обучението й в България е допълнено от редица специализации в чуждестранни образователни институции.
Има завършен курс-квалификация “Биоенергия и биокибернетика на човека” към Българската академия на науките. В момента подготвя свободна докторантура към Софийския университет и Българската академия на науките на тема “Вирусната етиология на автоимунния процес, в частност Ебщайн вирус и Хашимото”.
Нейна лична кауза е популяризирането на здравословния начин на живот и хранене. Освен редицата медийни участия, организатор е и на множество дискусии на тема здравословно хранене и личностно развитие, както йога-ретрийти и спортни кампове.
Яна Данаилова дълбоко вярва в силата на храната като средство хората да съхранят своето здраве, жизненост, тонус, енергия, да забавят процесите на стареене и да си гарантират дълголетие и качество на живот.
Кълновете на картофите могат да са лекарство
- Яна, защо са толкова полезни кълновете?
- Мъдростта на прадедите ни учи, че храната трябва да се приготвя с любов. Само тогава тя ще бъде полезна, лечебна за нас, ще ни развива физически, ментално, емоционално и духовно чрез непознати за нас механизми.
Цялото интервю с Яна Данаилова, четете в zdrave.to