Започнете да ядете повече булгур, няма да повярвате колко полезно е за организма ви!
Тъй като булгурът се състои от 76 % въглехидрати и фибри (18%), той е много подходящ продукт за диетични режими. Може спокойно да измести хляба от менюто ви. В 100 г суров булгур се съдържат 342 калории, протеини (12,3%), мазнини (1,33 г). Освен това този ценен продукт е и надежден източник на калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, натрий, цинк, йод, мед, манган, селен, витамини A, C, D, E, K, B1, B2, B3, B5, B6, B9 (фолиева киселина), B12 и редица аминокиселини.
Универсалният вкус на булгура го прави идеално самостоятелно ястие, но може да се допълни и с пържени или варени яйца, пилешки бутчета, телешко, свински ребърца, риби и морски дарове. Съчетава се добре и с всички видове лук – шалот, бял, чесън, праз и различните зеленчуци и кореноплодни като картофи, моркови, пащърнак, целина и т.н. Булгурът е и чудесен заместител на ориза.
Как булгурът предпазва от бръчки и лекува диабет четете в най-полезния сайт Zdrave.to.
Последвайте ни
0 Коментара: