ЧУШКИТЕ СА ЛЕКАРСТВО СРЕЩУ РАК И ОЩЕ 100 БОЛЕСТИ!
Настъпи сезонът на пипера и зелето, сезонът на незаменимите български туршии. Нима има нещо по-изкусително от аромата на печени чушки? На българските печени чушки. Сякаш Господ е решил точно тук да “пусне” най-вкусния, най-ароматния, и както се оказва, лечебен пипер.
ПО СЪДЪРЖАНИЕ НА ВИТАМИН С БЪЛГАРСКИЯТ ПИПЕР ИЗПРЕВАРВА ЛИМОНА И ЧЕРНИТЕ БОРОВИНКИ
Оказва се, че нашият, български пипер е далечен роднина на доматите и патладжаните и дори не спада към пиперените сортове. Чушките съдържат много витамини: В, В2, РР, А. При това в червения и жълтия пипер се съдържа много повече витамин А, т.е. каротин, отколкото в зеления. Но по съдържание на витамин С българският пипер изпреварва лимона и черните боровинки. Отстъпва само на шипките.
Мленият пипер, в зависимост от сорта, може да бъде много лютив или по-мек, обаче винаги има сладникав вкус. Смята се, че ако човек яде повече червен пипер, може да предотврати ревматизма и проблеми с кръвоносните съдове.
Ето и една рецепта: при подут корем и чревни колики си пригответе смес от равни части от пресен сок от пипер, моркови и спанак. Пийте на гладно през 2-3 часа.
Последвайте ни
0 Коментара: