БАН: Разрешени овкусители и консерванти в храните водят до рак
Дори в дози, многократно по-ниски от сега разрешените, те увреждат човешката ДНК
Последвайте ни
22 Ян. 2025, 15:38
Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам
Съдържанието на Blitz.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на агенция БЛИЦ, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на БЛИЦ, посочване на източника и добавяне на линк към www.blitz.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в БЛИЦ, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.
Copyright © 2008 - 2025 Информационна агенция БЛИЦ. Всички права запазени.
Те от БАН чак сега ли "откриха" топлата вода...А от над 20 год. какво яде българина, и продължават да го тъпчат с всевъзможни отрови.
АБСОЛЮТНО СЪМ СКЛОНЕН ДА ВЯРВАМ НА ИЗСЛЕДОВАТЕЛИТЕ ОТ БАН. Обаче евролабораторията ЕФСА е свързана с големите транснационални компании, които и плащат за различни проекти. Затова нямат сметка да публикуват такива изследвания. Американците отдавна забраниха КОКА-КОЛА и други напитки и храни с консерванти в училищните столове, защото знаят вредата им.
Защо са разрешени тогава? Нека да са забранени. Иначе, аз ви казах че онази ваксина която погуби момичето е действала на ниво ДНК и тотално му е скапала клетъчната система.
До коментар [#3] от Бочко Не са забранени, защото примерно ако не се добавя натриев нитрит в колбасите и каймите, щеше да има ежегодно хиляди умрели от тежки инфекции (примерно ботулизъм). Натриевият нитрит се ползва масово и за приготвяне на домашни луканки и в крайна сметка ползата (избиване на бактерии) е по-голяма от вредата. Ако някой измисли безвреден консерват правещ същото добре- ама няма такъв. Някои вредни Е-та са неизбежни.
До коментар [#3] от Бочко Уместен въпрос-ЗАЩО са разрешени?Ами.познай от един път!
Ами, как да им отговорят. Нали са разрешени.
До коментар [#4] от Raptor глупак, никога АМА НИКОГА В ДОМАШНИ ЛУКАНКИ НЕ Е ИЗПОЛЗВАН НАТРИЕВ НИТРИТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ще ти еба майката лайняна, няма да лъжеш хората в интернет, прочете ли го , лайнар недонадоебан??????????????????????????????
Най-после истината, но не забравяйте и подсладителите !
До коментар [#7] от бай Штаври Яж ми пацата. Аз когато съм присъствал и помагал на правене на луканки ти си ходил под масата. Масово се ползва натриев нитрит в домашното приготвяне- викат му селитра селяните. Без него щеше да е пълно с умрели от разни гадости. При правене на месни консерви и колбаси без консервант е опасно. Който не иска да яде натриев нитрит да яде само прясно месо.
До коментар [#9] от Раптор АБЕ КАУН, ТИ ПРАВИШ ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ НАТРИЕВ НИТРИТ И НАТРИЕВ НИТРАТ БЕ, ЛАЙНО ШИБАНО!!!!! И не се прави на голям, на майка ти путката, когато аз съм бил в казармата, ти си мирисал сливи в забавачницата!!!!!!
До коментар [#9] от Раптор Аз така правя, не купувам шунки и колбаси от 15 г.
До коментар [#9 Пич, престани да спориш, това че ти слагаш каквото си искаш, не значи че това е масова практика.Лично аз никога не съм слагал каквито и да са боклуци в домашна наденица, нито мои познати, и още сме живи и здрави, и не сме се изтровили...
Дааа, а едно време имаше БДС (Български държавен стандарт). И всичко що се правеше тук, внасяше тук, изнасяше от тук, задължително трябваше да бъде в нормите на БДС. Особено в хранителната промишленост! Имаше и институти и научни звена, които изследваха, разработваха, създаваха... съставки, рецептури, технология, нови процеси. Цялата верига беше под контрол. От зърното до тоалетната процесът на храненето се наблюдаваше. Та как беше... "30 години народна власт Големи яйца!"Цензорите, не пускате ли? Че пуснете...!
ПО ВАЖНО Е СЕГА ХОРАТА В БГ ДА СЕ СЪБУДЯТ, ЗАЩОТО ТОВА ЧАСТ ОТ ГЕНОЦИДА ВЪРХУ ЧОВЕЧЕСТВОТО!!! КОЙ ДОПУСНА И ПРИЛОЖИ ТОВА ЧУДОВИЩНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ С ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ХРАНИ??? Б А Н МОЖЕ ЛИ ДА ИЗКАРА СТАТИСТИКА НА ОНКОБОЛНИТЕ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 5Ог. ЗА ДА ВИДЯТ БЪЛГАРИТЕ ПОСЛЕДНИТЕ 15г. ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ!!! КОЙ ДАДЕ РАЗРЕШЕНИЕ НА САМОЛЕТИ ДА ПРЪСКАТ БЪЛГАРСКИТЕ ТЕРИТОРИЙ И НАСЕЛЕНИЕТО СЪС ХИМИЧЕСКИ ОТРОВИ ЦЕЛОГОДИШНО???? БЪЛГАРИ ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ ИЗБИВАТ ВИ СЛУГИ НА СЕКТАТА НА НАЦИСТИТЕ!!!!!!!!!!!
Натриев нитрит се слага не като консервант , а за запазване на свежия розов цвят на луканките. Няма никакво отношение към ботулизъм, бактерии и т.н. Иначе казано - ако искате да ядете луканки с привлекателен цвят от вътре като се нарежат - трябва да слагате дори и в домашни условия натриев нитрит. Изборът е ваш - дали да слагате нитрит и да е розова и със свеж вид като се реже или да е без нитрит, но ще изглежда кафява отвътре. При купешките луканки е същото - розова ли е отвътре - има нитрит със сигурност, но човек поне може сам да реши поема ли тоя риск или не. По-тревожни са нещата при каймите и месата - допускам, че за да имат по-дълго свеж вид ( цвят ) производителите здраво ги ръсят с натриев нитрит и човек няма как да знае дали в тях има или няма нитрит...
Хе,хе ама човека е учен и си разбира от днк-та,ама не разбира от политика.Това все едно да чете библията на дявола и да чака той да му каже колко е прав.Господине тези организацийки отдавна ги държат лобитата,гмо-та,монсанто,които пък държат политиците, и разни слуги министерства и др.Непробиваеми са,не виждаш ли и мижитурките от герб как слушкат и те натискат народа за гмо-та,за шистов газ.А шефовете на такива лаборатории дори не допускат такива изследвания за да не разсърдят управниците които им дават парите за лаборатории,които пък не искат да разсърдят други за да не ги махнат от топлите местенца.С това се занимават тия от ЕФСА -цензура,омаломажаване,"нещо си да се доуточни и др измислени спънки.Но пък е добра база за разни орг. да се борят срещу тези и да им разберат хората далаверите на тия бандити.
До коментар [#7] от бай Штаври Абсолютно вярно, аз им слагам за цвят малко захар и никакви селитри!