Проф. Божидар Попов изригна срещу диетолога Огнян Симеонов за вредата от хляба
Не обръщайте внимание на самозвани диетолози и шарлатани!, казва ученият
Последвайте ни
21 Ян. 2025, 15:55
21 Ян. 2025, 15:51
Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам
Съдържанието на Blitz.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на агенция БЛИЦ, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на БЛИЦ, посочване на източника и добавяне на линк към www.blitz.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в БЛИЦ, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.
Copyright © 2008 - 2025 Информационна агенция БЛИЦ. Всички права запазени.
Тоя за пари би тръгнал да хвали всичко, не случайно по магазините ни се продават стоки, които са изхвърлени от запада, само в България спокойно може да си тровиш народа, ако ти платят достатъчно.
Понякога самозваните диетолози правят за смях самозабравили се малоумници с титли, г-н професор. Интелигентността не е Ваша собственост!!! В случая проблемът не е в хибридите, а в добавките и ВИЕ ЗНАЕТЕ ТОВА МНОГО ДОБРЕ!!!
Професоре, ти си платен лакей на транснационалните корпорации. Слушал съм те как ги защитаваш и пълните им с консерванти и стабилизатори напитки и храни. За няколко лева такива, като теб слугуват и здравето на хората не значи нищо. Не изопачавай неща, които в белите страни са отдавна известни и отречени.
До коментар [#2] от друг професор: Тези т.н. добавки са изключително вредни,силно отровни и убиват буквално за минути. Основната цел на всички хлебари, на всички производители на храни е да убиват,да убиват до като не остане нито един жив купувач.А след това те ще си сложат сами въжето на шията. Хора,основната цел на всеки производител е да има повече купувачи,повече потребители.А извечна истина е,че потребителя трябва да бъде жив,колкото се може по дълго време да е жив.Наистина мозъците ни се пълнят с всякакви страхотии за отровни храни,които " запада отдавна бил изхвърлил " ,някакви неизвестни отровни добавки и какво ли не още,което раждат болните журналистически мозъци. И никой не си задава въпроса защо средната продължителност на живота в света,дори и у нас е толкова висока. Вижте данните на Нац.„ст.институт-ср. прод.на живота през 1940 г. у нас е 57 г. ,а сега е над 72 години.
До коментар [#4] от vd Средната продължителност на живота се увеличава ЗАРАДИ ПО- ГОЛЕМИЯ БРОЙ НА ХОРА, ДОСТИГАЩИ ПРЕКЛОННА ВЪЗРАСТ, а това е резултат на развитието на фармацевтиката и инвазивната хихургия!!! Що се отнася до добавките - питайте го професор Попов - КАКВО ПРАВИ ОРГАНИЗМА СЪС СЪЕДИНЕНИЯ, КОИТО НЕ МОЖЕ ДА РАЗПАДНЕ със съответните ензими и ферменти, налични в човешкия организъм (досега са изолирани над 350 различни фермента, но те са много повече)??? Как ще обясни професор Попов, регистирането на НАД 1900 ДОБАВКИ КЪМ ХРАНИТЕ В ЕВРОСЪЮЗА и как така преди години хората се хранеха БЕЗ ДОБАВКИ?!???
Солта , захарта и бялото брашно отдавна са известни като вредни и покачващи теглото. За съжаление отдавна изчезна истинският ръжен хляб от пазара.
До коментар [#4] от vd Здравей невежа твар, в този период от време, на тази планета живота на хората е около 100год. Изкуствени храни, напитки, дрехи, добавки, пълнят джобовете на производители, търговци, фармаций, болници, посредници, лобисти !! ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЛУЧВА ПО ЗЕМЯТА, СЕ ЗНАЕ ГОРЕ В НЕБЕСАТА
Народът нагъва хляб защото е беден и така се чувства сит. Обаче хлябът е убиец, подобно на захарта, солта, червеното месо с естествените си хормони и пилешкото с добавките. Откакто спрях хляба и тестените се преродих. Добави и това, че се отървах и от отровната чешмяна вода, която макар и през Брита, е пълна с канцерогенни химикали, като пия вече години наред единствено дестилирана вода. Положението с отровите е страшно. При това развитие на медицината трябва масово да живеем до 120 години, а не можем се дотътри и до 70 заради престъпниците в бели престилки и спекулантите на храни.
Така наречения "преход" превърна страната в басейн, пълен с акули, които заради далаверите не само внасят бракувани храни и хранителни продукти, но освен с канцерогенни консерванти, ги тъпчат и с психотропни вещества. Затова апелът на професора се отнася към стадото от зомбита!
ТОЯ ИДИОТ, Е ПРОФЕСОР, КОЛКОТО МОЯ КУР Е ГИНЕКОЛОГ. Е ТАРИКАТ, ГМО ПШ ЕНИЦАТА , ЦАРЕВИЦАТА, ЖИТОТО НЕ СА ОПАСНИ ЛИ А ? АБЕ ДА ТЕ ЕБА У БОКЛУКА, ТАКИВА МРАШЛЯЦИ КАТО ТЕБЕ НИ УБЕЖДАВАХА,ЧЕ НЕМА РАДИАЦИЯ. ТАКИВА СЕ СТРЕЛЯТ ОЩЕ ПРИ ПЬРВОТО ИМ ИЗЯВЛЕНИЕ, ЗА МАСОВА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ И МАНИПУЛАЦИЯ НА НАСЕЛЕНИЕТО. АБЕ АЗ СЬМ ЗА ОТВАРЯНЕ НА ЛАГЕРА БЕЛЕНЕ, И ПОЧВАМ ОТ ОВЧАРОВ, АМА НЯМАМ ВЛАСТ, НЕМА ДА МИ СТИГНАТ СТЬЛБОВЕТЕ ПО ОКОЛОВРЬСТНОТО ДА ВИ ЗАКАЧИМ ВСИЧКИТЕ БОКЛУЦИ.
До коментар [#4] от vd ТИ СИ ЛУД БЕ, ПОТЬРСИ НЕКОИ ДА ТИ ПОМОГНЕ. ИЛИ В КАТОРГА НА ТИЯ ХРАНИ ДА ВИДИМЕ КОЛКО щЕ ИЗКАРАШ, БОКЛУК ИЛИ ТАПАНАР.
Дедо ми пушеше тютун рязан/качак/, пиеше ракия 52градуса, ядеше, шкембе чорба, спьржа, сланина, пише и вино, и не само тои. по онова време не знам някои да е умрел от рак на белия, черния , гьрлото,и холестерол. да крьвно имаха но минимума на живота бе 75години.Е ТОВА НЕ Е МНОГО, НО ЯДЕХА И ПИЕХА ЧИСТА ХРАНА, ЖЕНИТЕ ГИ НАДЖИВЯВАХА, НО НЕ ПИЕХА И ЯДЕХА КАТО ТЯХ. ТА ДАИ ДА СИ ВЬРНЕМЕ ЧИСТИТЕ КАРТОФИ,ДОМАТИ,КРАСТАВИЦИ, И ВСИчКО ПА ДА ВИДИМЕ КОЛКО щЕ ЖИВЕЕМЕ. АЗ ЖИВЕЯ В КАНАДА. ЕМИ ТУКА ИМА НАТУРАЛНИ МАСИ С ДВОИНО ПО СКЬПА ПРОДУКЦИЯ, ЧИСТА. Е, ЗАщО???? ЕПА ОТГОВОРЕТЕ СИ.
До коментар [#12] от I AZ POMNA ЕМИ ЗАЩО, ЗАЩОТО СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ РАБОТИ. КАК ЩЕ СТАНЕМ 1.5 МИЛИАРД НАСЕЛЕНИЕ. ТЕ ПО- ТОЯ НАЧИН.
От хляба се пълнеело, бачкайте като хамали, яжте по 3 пъти на ден почти само хляб и вода и елате да видите, как се "пълнее" - минус 6 кила за 25 дена.
Ако имаше някаква международна комисия за проверка на българските диетолози, то без съмнение Огнян Симеонов щеше бъде с по-висок бал. И по общочовешки качества също. От дата 24.03.2009 година в интернета имаше материал, подготвен от д-р Божидар Попов - един от "100 истински специалисти по хранене и диетика, отлично обучени". В този материал той съветваше "...на десерт на празничния обяд или вечеря...много по-здравословно е ...да се приемат плодове." УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИПЛОМИРАН ДИЕТОЛОГ, по законите за пълноценното хранене, които се отнасят за всички, (там думата диетолог отсъства), закуската се отлага до към 11 часа, до тогава се препоръчват плодовете, само на гладно, от един вид, и никога на десерт, за да не ферментира поетата храна". Единственно зелената ябълка може да се съчетава със зеленчуци.
Пълнозърнестият хляб подобрява перисталтиката и избавя от токсините. Хората си мислят, че щом хлябът е тъмен, значи е пълнозърнест. Това е мит! Пълнозърнестият хляб е направен от цялото зърно, което се смила заедно с обвивката си. Рафинираният хляб обаче се консумира основно у нас, но в него се съдържа само вътрешната част на зърното. А в обвивката на зърното се съдържат най-полезните му съставки, които изчистват организма от приетата храна, подобряват перисталтиката и водят до редовно всекидневно изхождане, което е задължително. Част от токсините и вредните вещества, които проникват в организма чрез храната, също се изхвърлят по този начин чрез храносмилателната система. В обвивката на зърното са събрани витамините и част от белтъците. Затова пълнозърнестият хляб се препоръчва като продукт с по-добри есенциални съставки. За разлика от него белият хляб съдържа само въглехидрати...
Диетолог Огнян Симеонов казва самата истина в интервюто. Нека сега професора да оплюе и другите говорещи за опасността за хибридната пшеница тоhttp://novanews.novatv.bg/news/view/2014/03/17/70628/%D0%B4-%D1%80-%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1%D1%8A%D1%82-%D0%B5-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B5%D1%86-%E2%84%961-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/ Препоръчвам на професора да не прибързва с обиди за други знаещи повече от самият него. Запознайте се с книгата : Пшеницата маскираният убиец. Д-р Папазова: Хлябът е убиец №1 на човешкото здраве Причината - структурната промяна, която претърпява глутенът вследствие на хибридизацията на пшеницата Начало / Здраве / На кафе / Д-р Папазова: Хлябът е убиец №1 на човешкото здраве Още предавания: http://www.frequency.com/video/1/134761944 ИНТЕРЕСНО!!!