Арестуваният кмет на Перущица Ради Минчев е взел подкуп от дървената мафия. За това е разрешил, в разрез със закона, движение на камиони над 6 тона, натоварени с дърва. Навсякъде има ограничения и табели тежковози над 6 тона да не минават по асфалтирания път Перущица-село Върховръх, но ветото не се спазва и пътят е разрушен. Градоначалникът е в нарушение с още един свой колега от друга община, скоро и него ще го подпукат ченгетата и хората на ДАНС, заявиха още нашите източници. 
Управителят на хотел „Родопи” във Върховръх е организирал подписка против камионите с дървен материал. Заради разрушения път местните го подкрепили и са събрали и внесли в общината протестна подписка, под която са се подписали 1000 души.

Както БЛИЦ съобщи, от сутринта общината е окупирана от полиция и от ДАНС. За икономически престъпления са арестувани кметът и още петима души. Странното е, че община Перущица от известно време е без главен счетоводител. Длъжността била закрита, след като кметът изгонил главната счетоводителка, която пък била съпруга на местния лидер на ГЕРБ Васко Даскалов. Бил обаче назначен втори заместник-кмет, който движил финансовите въпроси. 

И в момента започналата сутринта акция на полиция и ДАНС продължава. Изнасят се компютри и документация, не се допуска никой в сградата на общината. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ