Маргаринът убива интелекта
Това твърдят френски специалисти по хранене
Защо се случва това учените не могат да кажат все още. Те предполагат, че виновни са така наречените трансмазнини в маргарина. Те могат да доведат до лоша памет и метаболитни нарушения в организма на мъниците и не само на тях.
Маргаринът е изобретен през 1869 г. от френски химик. Той се явява заместител на скъпото и дефицитно заради чумната епидемия тогава масло. Произходът на името е от гръцки и означава перла, защото в началото е бил твърд, бял и лъскав. Той се е произвеждал от говежди мазнини, мляко и парченца овче и краве виме.
Постепенно за производството му са започнали да употребяват растителни и рибни масла.
С напредъка на химията започват да се слагат добавки, които подобряват вида, способността му да се маже и аромата му. А в наши дни сме свидетели как маргарини се рекламират като полезни за сърцето заради витаминните добавки, които са вложени в тях.
Последвайте ни
0 Коментара: