Барселона сломи на свой терен Осасуна с 4:0 и е на крачка от класиране за 1/4-финалите в турнира за Купата на Испания. Головете за успеха на каталунците вкараха Сеск Фабрегас (15, 19) и Лионел Меси (72, 90). Мачът-реванш срещу памплонци от 1/8-финалната фаза е след седмица.

Двубоят на „Камп Ноу” започна с домакински натиск, който бързо бе материализиран. Още в 15-ата минута плеймейкър номер 1 в света Шави Ернандес намери с чудесен пад на изгодна позиция Сеск Фабрегас, който от точката на дузпата с удар по земя прати топката в долния десен ъгъл за 1:0. Четири минути по-късно отново Шави с перфектно подаване изведе Фабрегас сам срещу вратаря Риесго и елегантно го прехвърли за 2;0. До края на първата част не попаднаха повече голове, но Барса продължи да диктува събитията на терена.

След почивката дойде времето и на Лионел Меси, който се появи в игра на мястото на Педро в 59-ата минута. Аржентинската суперзвезда на каталунците вкара за класическото 3:0 в 72-ата минута, а в последните секунди на мача оформи и крайното 4:0. От тук до края Барса намали оборотите и мачът се доиграваше. Реваншът на „Рейно Де Навара” е на 12 януари.



szólj hozzá: Barcelona vs Osasuna 4:0