Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Скандал на расова основа избухна след победата на “Левски” с 3:1 над “Ботев” (Пловдив). Когато футболистите на “сините” отишли пред Сектор “Б”, за да поздравят агитката за подкрепата, част от ултрасите хвърлили банан и отправили обиди на расова основа към тъмнокожите Базил де Карвальо и Дъстли Мулдер.
 
Ядосаният Де Карвальо тръгнал да търси обяснение от стюард, който отправил реплика към него. Шефът на фенклуба Владимир Владимиров-Гугутката опитал да укроти свадата между двамата, но през това време футболистът се нахвърлил на друг от охраната на сектора. В същото време привърженици от трибуната отговориха на африканеца с маймунски звуци. Дори и намесата на капитана Станислав Ангелов трудно укроти страстите.
 
Ядосаният Базил де Карвальо бързо се прибрал в съблекалнята, а след това бесен напуснал стадиона без да даде изявление пред медиите. Шефовете на "Левски" също са крайно разочаровани от случилото се, тъй като са наясно, че това не е отношението на всички фенове, а на отделни единици. Също така те са притеснени, че инцидентът ще рефлектира върху тъмнокожите футболисти.