Ръководството на Черноморец ще спре бранителя Георги Терзиев за проби в Италия, научи БЛИЦ. Към 20-годишния национал има сериозен интерес от клуб от Серия “А”, който иска да тества защитника.

Шефовете на бургазлии обаче категорично са отхвърлили тази възможност. Желанието им е той да бъде продаден без проби, като причините за това са две. Към него има сериозен интерес и от няколко турски отбора, а мениджърът Несим Нешадов усилено работи по сделката. Ако Терзиев отиде на проби, това може да попречи на разговорите в южната ни съседка.

Освен това няма гаранция, че той няма да се контузи в Италия, което съвсем ще трансфера му.

Освобождаващата клауза на национала е 800 000 евро, а тази сума е много важна за Черноморец. Именно с тези пари бургазлии ще подсигурят голяма част от средствата за издръжката на клуба през пролетния полусезон.

“Левски” и ЦСКА също имат интерес към бранителя, но високата му цена пречи на сделката. “Сините” са готови да платят 4 пъти по-малко за 50 процента от правата на играча, но в Бургас настояват за цялостна продажба и са категорични, че този вариант не ги устройва.